31 maj 2010

Imorgon är det juni! Jag förstår inte hur tiden kan gå så fort ibland. Juni, det ska ju vara sommar nu?

Sex and the cioty 2 var bra, men inte i närheten så bra som den första filmen! Men så är det väl alltid? Nu kan man i alla fall kolla på den första filmen och sen bara ha i huvudet hur det går efter det :)

Ikväll blir det träning, men först ett par ärende :)
Någon som vet snygga utemöbler till en hyfsat liten balkong? Typ ett cafébord och två söta stolar :)


Sex and the city 2!

Ska träffa Marie om en halvtimme ungefär, en snabbis till Maxi och köpa godis och sen möta upp Louise och Lena och gå på premiären av sex and the city 2! Som jag har längtat efter denna filmen och jag hoppas verkligen att den håller upp till mina förväntningar :) Får berätta senare. Ska klä på mig och sminka mig och massa på en halvtimme, skynda skynda!



Hoppas ni får en trevlig torsdagskväll! Imorgon har jag mycket att göra, bland annat gå på 25-års fest, ojoj (;


100526

Väntar på att min kära kaka ska svalna så att jag kan lägga in den i kylen. Ska iväg till Christoffer och äta mat hos honom :)
Dagen började med en härlig morgonpromenad med Marie, sen upp i hennes lägenhet och kolla hur balkongen har blivit och åt liote frukost där. Tack så mycket! Efter det gick jag hem och pluggade ett tag. Träffade Marie senare igen för hon skulle kolla på matta i ett par olika affärer vid Stenalyckan, så jag hängde med :) Tyvärr hittade hon ingen matta men jag köpte ett cykellås! Jag vägrar se min cykel bli stulen igen, den saken är säker!

Nej, nu ska jag hem till min älskling och mysa!


I'm alive!

Ja, det har varit dåligt på bloggfronten men det har varit mycket nu. Skola och andra aktiviteter. Nu kanske jag får ta tag i detta igen :) Dagen har bestått i plugg och en hanling på City gross med Marie. Synd att det är så kasst väder idag bara, hade gärna fått vara lika fint som förra veckan för det var helt underbart!

Ska dra och mötta upp Christoffer snart, ska handla lite mat och så :) Ikväll är det melodifestivalen, tveksamt att jag ska få titta på det :P Vi kanske gör en liten deal vem vet :)

Hoppas ni får en underbar dag!


Christoffer


Det handlar om att bjuda på sig själv va ? (;
Marie och jag!



Det blev fina "siluetter" när solen nästan gått ner.

Bilderna är från Christoffer och Maries pappas kalas i lördags. Vi tog lite hoppbilder på studsmattan. Roligt hade vi!


En helt vanlig onsdag

Dagen började bra med en morgonpromenad med Marie ut till Östra stranden och känna lite vattnet. Det var faktiskt inte isande kallt som man lätt skulle kunna tro. Efter promenaden ble det frukost följt av en massa plugg. Det är mycket i skolan nu och då blir det mycket plugg med det. Sen ahr jag passat på att städa idag också, och tro mig, det behövdes!

Inna städningen blev det dock en god lunch bestående av en god kycklingsallad som belv över från igår. det var gott idag också :) Man blir så lagom mätt på en sallad. Sen orkar man inte tugga det gröna hur länge som helst så man kan inte äta hur mycket som helst :)

Kom att tänka på en sak innan idag när jag städade. Att när man flyttar till en annan stad, så slutar folk att höra av sig. Man försvinner ur deras liv för att man flyttar 7-8 mil. Det var 40 minuter att köra eller en timme med tåg. Kan man inte ta den tiden för att hälsa på en vän, är det då en rikitg vän? Det är inte en som ska offra sig hela tiden. Samma sak gäller ens släkt. Det är inte alla som har varit här och hälsat på och varit lite nyfikna på hur jag har det här uppe. jag har trots allt bott här i snart 2 år!


Aja, nog om det :) Det blir ingen träning ikväll, det blir på torsdag och fredag istället. Kanon!


oklok

Har bokat fel med tvättiden, tur att det var en snäll liten dam som hade börjat tvätta tidigare så jag kunde börja tvätta klockan 8 i alla fall :) Mycket snällt!

Ska snart hämta tvätten och sen gå till Marie så ska vi gå en promenix nu på morgonen. Sen blir det plugg mest hela dagen. Funderar på arr cykla en runda också, vet bara inte varrt ;s Vi får se :)


Ny vecka

Nya tag!

Har precis ätit en liten lunch bestående av korv stroganoff med ris. Lagade det till lunch i lördags så blev det en liten portion över :) Kanon!
I förmiddags var jag i stan med Marie. Skulle handla present och sådär. Det är så många som fyller år nu och det är inte alls bra! Men så är det i maj månad.
Till en roligare sak. Vet ni hur jag kom till och från stan? Jag cyklade. CYKLADE!! Jag har äntligen fått min älskade cykel! Jag är överlycklig över detta! Så ikväll ska jag cykla och träna för det kan jag göra igen. Igår cyklade jag från Vallås och hem. Det är så roligt att cykla när man inte har gjort det på så länge!
Nu kan jag komma överallt snabbare och roligare :)

Ska plugga nu, ha en underbar måndag!


Godmorgon tuppen!

För jag är nog vaken innan Mr Tupp idag. Klockan stod på 05.15 och jag vaknade 05.14, tur var väl det att man vakna innan klockan annars hade jag nog fortfarande legat kvar i sängen och inte kommit upp. Milton kom in i badrummet när jag stoid och sminkade mig, hans ögon gick knappt att öppna, sen några minuter senare ser jag honom sovandes i sängen. Morgontrött katt!
Men vi ska till Varberg och vara hårmodeller, därav blir det väldigt tidigt. Men vad gör man inte för en gratis klippning? ;)

Hoppas ni sover gott nu så ingen sitter uppe en lördagmorgon såhär tidigt! :)


13e maj 2010

Åkte till Hbg med Christoffer igår för att gå på lite kalas. Mycket trevligt. Men alltid när man kommer hem därifrån så är det lite blandade känslor. Det käns alltid lite tomt att komma hem till sin lägenhet här, även om Milton alltid kommer fram och vill mysa. Jag har nog inte velat erkänna det innan men jag tror att jag saknar Helsinborg lite..


Reeeeegn!

Fy farao vad mycket vatten det kan komma på en dag! Helt galet! Det regnar så mycket så att man knappt ser ut. När vi var på stan tidigare idag så regnade det tack och lov inte så mycket. Nu är det verkligen gummistövlar på och inget annat :)

Ska gå till bussen om 10 minuter så ska stänga ner här. Hoppas ni får en trevlig kväll och dag och allting!


12e maj 2010

Snart är det stan med Marie, dock börjar det regna nu. Men upp med paraplyt så blir det kanon!

Vi hörs senare,


11e maj 2010

Om några minuter ska jag ta på mig skor och jacka och gå bort mot skolan, möta upp Christoffer och sen vidare till Maxi för att handla lite mat. Jag ska ha med mig lite ingredienser till att baka chokladbollar nu när det är dens dag idag :)

Christoffer tycker inte om kakor och sånt (hur kan man inte tycka om chokladbolalr?!) men det gör inte så mycket för då blir det mer till mig! :)

Imorgon ska jag till stan med Marie på förmiddagen. Hon ska leta present till sin pappa och kuddar till sig själv och jag ska hitta en present till lilla Calle. Ska ju till Helsingborg imorgon på kalas. 3 i 1 ungefär. Pappa, Kristina och Calle har fyllt år nu i början av maj så de slår ihop det till ett kalas. Kanon! Så det blir en liten minivistelse där. Åker tillbaka på torsdag förmiddag.

Nu måste jag bege mig, trevlig kväll på er!


negerbollens dag

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det negerbollens dag! Och jag som inte ätit en negerbolle ännu. Får kanske gå inom maxi sen när jag slutar skolan och köpa med lite ingredienser hem så att man kan baka de där små rackarna :)

Jag har fått lite plugg gjort nu på morgonkvisten. Snart är det skola som gäller fram till klockan 18.00. Kursavslutning idag iof så får se hur lång tid vi är kvar i skolan :)

Hoppas ni får en underbar dag med minst en negerboll!



Så gott!!
(bild lånad härifrån)


Att piffa upp hallen!

En liten ommäblering tillsammans med tapet och färg kan göra en galet stor skillnad! Jag ahr fått en cirkushall och är helnöjd! Pappa var här igår och hjälpte mig att tapetsera i hallen.

Här är bilderna på hur det såg ut i hallen. Man ser inte så värst bra, men tapeten är lite smått randig och inte så värst vacker.
När jag började kolla på tapeter ville jag inte ha något som stod ut för mycket, det skulle smälta in med resten av lägenheten. Men ju längre ja kom i mitt tapetsökande ju mer ville jag att det skulle stå ut, att man ska våga. Jag chansade och blev nöjd :)

FÖRE:








EFTER:


Inte den bästa bilden för att visa men det är samma bild som "före-bilden".
Ska upp lite krokar på väggen också så man kan hänga upp jackorna när
man kommer hem :)


Stolen är borta och ska bli datorstol istället :)


På denna bilden ser man nog den störta skillnaden. Tapeten är uppe
och här är min cirkus-hall :) Jag gillar't!


Tog mitt lilla bord som tidigare stod i köket bredvid vitrinskåpet och
satte ut det i hallen istället. Ska se om jag kan hitta en fin skål någonstans
till att ha nycklar i :) En färgklick kanske till och med ;)


Grattis Kad!

Det är många som fyller år nu och dagens födelsedagsgris är ingen mindre än Isabelle. Grattis vännen!



Isabelle och jag. En dag i Köpenhamn 2008.


8e maj 2010

Förlåt för att jag ahr varit borta härifrån men det har varit mycket att göra! I torsdags mötte jag upp mamma klockan 08.00 på stationen och sen vidare till Spenshult reumatikersjukhus lite utanför Halmstad. Där konstaterade det att jag inte hade reumatism eller någon början på det utan att det "bara" var artros. Så det kändes ju skönt :)
Efter sommaren ska jag tillbaka till sjukhuset i Varberg och träffa en handspecialist där och om artrosen inte har blivit bättre kommer det är ske en operation. Förhoppnigsvis slipper jag operation men om det krävs så kommer jag bli frisk i min hand, hur underbart låter inte det på en skala?! :)

På torsdagskvällen flyttade Marie så då hjälpe vi henne och sen var både jag och Christoffer trötta så det var i stort sätt bums i säng efter maten och det tog inte många sekunder att somna det kan jag tala om för er!

I fredags var det plugg och måla hallen. Gick till Marie sen och fikade och stannade där och hjälpe henne fixa i lägenheten och det blev jättefint! :) Sen kom Christoffer dit också och Marie bjöd på mat minsann. Gott och trevligt!

Idag har det varit plugg och tagit bort maskeringstejpen från väggarna. Imorgon blir hallen färdig! Yey! Då kommer ni även att få se före och efter bilder. Och tro mig, det är stor skillnad :P Bilden visar en smygtitt på det, men det är inte den väggen som den stora skillnaden är på. Visar imorgon :)




Grattis Pappa & Christoffer!

Två flugor i en smäll. Både pappa och Christoffer fyller år idag så grattis till er :)

Pappa frågade varför jag inte hade skrivit grattis här, så då får jag ju genast göra det! Nu står det både och på facebook det vill säga dubbelt grattis!

Ska snart hoppa in i duschen så att det itne blir sista minuten. Efter det gå till skolan skriva ut ett papper, möta Christoffer, köpa frimörke (inte glömma!!), handla mar till ikväll, till Christoffer och laga mat samt städa och sen är det bara till att invänta gäster :) Blir säkert kanon!

Imorgon är det Spenshult som gäller, ska dit med min hand igen. Får hoppas på det bästa. Ha en underbar onsdag gott folk!


Humla och Dumle

Jag skulle gå ut på balkongen och Milton efter för att han skulle bli borstad. Han fäller så mycket hår nu innan sommaren så det är ett måste :) Efter bara en liten stund blir han lite tokig, som han blir när han ser fåglar. Han sprang in, kollade mot fönstret och jag trodde att han hade fått syn på en fågel bara.
Men NEJ! Det var absolut ingen fågel, det var en riktigt stor humla! Och jag ser hur Milton börjar jaga denna humla (även känd som Dumle) och jag blir livrädd att han ska bli stucken/biten. Börjar få lite smått panik, slänger mig och tar tag i Milton och håller fast honom så han inte fångar humlan och får den i munnen. Tack och lov var balkongdörren fortfarande öppen och humlan kom inte så långt, så han flög ut igen.

En helt vanlig morgon hos familjen Liljewall :)

Ps: Det verkar faktiskt som om Milton tycker om att bli borstad. Han rullar runt samtidigt som jag borstar honom med spinner på samma gång. Så vi säger att han tycker om det :)


4e maj

Hujeda mig! För ett par timmar sedan kom jag på deklarationen och funderade på när den skulle vara inne och insåg snabbt att det var nog faktiskt igår. Jag hade rätt! Slutsats: det är inte alltid kul att ha rätt!
Men nu är det fixat i alla fall efter ganska många samtal. Tur i oturen hade jag att deras hemsida strulade igår så att man hade hela dagen på sig idag också.

Och tvätten hann faktiskt bli färdig. 10 maskiner räknade jag ihop det till! Har suttit och pluggat mellan varven och det har ju faktiskt gått bra :) Ikväll blir det att kolla på vårruset, jag ska dock inte springa för det tycker jag inte att det är värt.

Trevlig kväll!

Badkatt!

Godmorgon gott folk!

Idag blir det plugg tvätt och sen skola. Jag har en miljard tvättar känns det som, så detta kommer ta ett tag :) Brukar ha 5-7 masiker, men nu har jag nog 10! Aja, så är det när man ska tävtta allt. Milton hårar ganska mycket så filten i soffan som han ligger på brukar bli vääääldigt hårig. Då får den hoppa in i tvättmaskinen :)

Igår var det tenta och sen gick jag till Christoffer. Vi färgade håret på honom!! Äntligen fick vi det gjort, han fick färgen av sin lillasyster i julklapp så nu kommer hon nog att bli glad över att han använt den. Han får ju vara extra fin till sin födelsedag imorgon :)


Min underbara lilla katt är ganska rolig om jag får säga det själv. Igår efter att jag hade duschat så letade jag efter Milton och hittar honom inte. Efter ett tag går jag in i badrummet och ser honom sitta i badkaret och bara titta upp på mig med sina små ögon! Lite konstigt eftersom katter inte brukar vilja vara nära vatten, men han sitter i det och blöter ner sig själv :) Han är rätt rolig ibland. Mamma skrattar fortfarande åt att han kan öppna dörrar själv :P







Hur söt?!


3e maj

Varit på stan med Maire idag och fixat lite presenter :) Hittade vad jag sökte så det var ju bra. Nu är det bara Marie också som fyller år och det betyder en present till. Men det är inte förrän juni så det är ett tag till :)

Har lite smått börjat med hallen nu. Spacklat alla hål och sen sandpapprat dem så att nu är det egentligen bara till att maskera med tejp och lägga utt skyddspapper och sen måla på :) Jag får nog måla själv men det klara jag, jag är en händig kvinna, jag klarar mig själv! :)

Ikväll är det tenta och det kommer gå bra!





Jag ville tydlige itne fastna på bild idag, ni får ha överseende!

Hoppsan Hejsan

Skulle bara börja med att hälsa nya läsare välkomna :)

Marie kommer snart hit så ska vi gå härifrån till stan. Ingen av oss har köpt födelsedagspresent till Christoffer så det får bli smakråd från båda håll. Hoppas att vi hittar något fint till honom båda två :)

Ska se om jag kan hitta en kloss till min hall också, är ju så sugen på att få det färdigt så snart som möjligt. Pappa och Maria ska komma upp snart och hjälpa mig. Det kommer att komma före och efter bilder, det kan jag lova :) Det kommer bli en cool retro känsla över det hela. Det är det som är meningen i alla fall :)

Nu ska jag rolla av allt Miltonhår och se ta på skor och jacka. Sommarjacka idag minsann, det är ju nästan 17 grader varmt!

Målning pågår

Har hjälpt Marie hela dagen idag med att måla i hennes lägenhet. Åh jag blir så sugen på att göra om här hemma också! Jag har ju färg och tapet, så det är egentligen bara till att börja. När man ser hur fint och förändrat det blir hemma hos henne vill jag inget mer än att börja :)

Ska snart gå in i duschen så att man känner sig lite fräsch till ikväll. Inget speciellt som händer egentligen. Christoffer kommer hit och så ska vi laga lite mat och så. Men man känner sig inte så fräsch efter målatångor hela dagen :)

Imorgon är det drott-ystad igen. Den som vinner denna matchen kommer att spela final i Malmö. Får hoppas att de kan ta detta, de har ju spelat bra :)

Hoppas ni får en underbar kväll!


Mitt älskade lilla hjärta :)


RSS 2.0